Knäred är fullt av små och stora äventyr - för stora och små! Det som är ett äventyr för någon, kan vara vardagsmat för någon annan. Men här presenterar vi upplevelser som har det där lilla extra som kittlar känslorna. Det kan vara paddling på Lagan, klippvandringar eller kanske bara en övernattning i skogen? Du väljer själv - det är ditt äventyr! För att hitta mer information tryck här.


Knäred är fullt med upplevelser. Vår härliga natur har mängder av besöksmål, många med historisk anknytning. Flera av platserna har spännande sägner knutna till sig, och det är inte utan att man verkligen kan känna historiens vingslag! Även för den som inte har ett intresse av historia är platserna väl värda ett besök, då de i sig är fantastiska naturupplevelser. För att hitta mer information tryck här.


I Knäred finns ett stort utbud inom samhällsservice och hälsa. På denna sida hittar du information om den service som erbjuds. Bland annat vårdcentral, tandvård, dagis, bank och skolor. För att hitta mer information tryck här.


Smålandet Älgsafari i Markaryd
Här kör du in med din egen bil eller åker tåg in till ett stort älghägn och en bisondal. Längs en 3 km slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och de amerikanska bestarna på mycket nära håll!

Smålandets Gård har anor från 1700-talet, med en naturskön omgivning. Här kan du smaka älgkorv, njuta av en caffe latte eller något annat från Caféet, medan barnen leker med gårdens getter. (Hemsida)