Reportage från Hallandsposten

Inbiten campare tar över Flammabadets camping

LAHOLM 

Leif Jönsson och hans fru Ulrika har varit långliggare på Flammabadets camping i fyra år. Nu får Leif riktigt nära till jobbet. Han är nämligen ny arrendator på campingen. – Vi fastnade för den här campingen och för Knäred, det är en riktig idyll, säger Leif Jönsson.

 

Leif och Ulrika bor till vardags i Halmstad. Efter att ha jobbat med arbetslösa ungdomar i flera år bestämde de sig för att göra något annat. Ulrika jobbar nu i Höganäs och Leif ska driva Flammabadets camping. Laholms kommun äger campingen, och Leif blir ny arrendator.

– Det ska bli jätteroligt. Vi är campare själva, och förra året jobbade jag dessutom på campingen här, så jag är lite inkörd redan, säger Leif.

Starten kunde dock ha blivit bättre. Leif halkade på en isfläck för ett par veckor sedan, och skadade knäet illa.

– Det var ingen vidare början förstås. Men jag hoppas jag blir bra tills det är högsäsong och fram tills dess har jag goda vänner som hjälper mig. Jag tänker positivt så kommer det nog att lösa sig, säger han.

Campingen har 33 platser och sex stugor för uthyrning.

– Det finns också ett stort område för tältplatser. Det är mest danskar och tyskar som tältar, säger Leif.

För att göra campingen mer lättillgänglig för äldre och handikappade hoppas han att planerna på ett servicehus kan gå i lås.

– Där skulle vi kunna ha dusch, toaletter och kök bland annat. Det hyr vi i dag av Knäreds IK, men det är lite långt att gå. Vi diskuterar frågan med kommunen men ingenting är klart än, säger Leif.

Några campare återkommer år efter år. Peter och Ulla Oltner från Åstorp är några av dem. De håller på att skrubba rent husvagnen för säsongen.

– Vi trivs verkligen här. Peter brukar fiska och jag tycker om att plocka svamp och vara ute i skogen. Vi åker hit så gott som varje helg, säger de.

Leif kommer som sagt att ha nära till jobbet, men för hans del är det bara positivt.

– Vi har hittat vårt smultronställe, så för mig är det bara en bonus att även få jobba här, säger han.